Ghid turistic case memoriale în țara noastră

Proiectul privind promovarea caselor memoriale, printr-un ghid turistic „Case memoriale in tara noastra”, in toate regiunile de dezvoltare s-a desrulat pe raza mai multor judete din tara. Prin proiectul propus, s-au promovat 103 case memoriale din mai multe judete: Alba, Arad, Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Botosani, Braila, Brasov, Bucuresti, Calarasi, Cluj, Covasna, Dambovita, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Valcea, Vaslui.

www.casememoriale.ro

Circuit cultural religios pe axa Cobia-Târgoviște Doicești din județul Dâmbovița – Pelerin în județul tău

“CIRCUIT CULTURAL RELIGIOS PE AXA COBIA – TARGOVISTE – DOICESTI DIN JUDETUL DAMBOVITA – „PELERIN IN JUDETUL TAU”.

Proiectul „Circuit cultural religios pe axa Cobia – Târgovişte – Doiceşti din judeţul Dâmboviţa, Pelerin în judeţul tău” promovează obiective cultural religioase printr-o serie de elemente de promovare în toate regiunile de dezvoltare şi se va desfăşura pe raza mai multor judeţe din ţară.

www.pelerininjudetultau.ro

România pe ape repezi

In vizitele pe sectoarele de râuri destinate practicării raftingului, vă rugăm să aveți grijă de mediul înconjurător pentru ca și alți turiști să se bucure de același peisaj minunat pe care l-ați întâlnit deja în aventura numită- rafting.

Traseul 1 de rafting de pe Buzău este ideal pentru raftingul cu bărci mari, valuri uriașe, praguri și valea largă a râului ne asigură amintiri de neuitat despre zonă. Traseul 2 este unul foarte tehnic unde se coboară numai cu bărci de 2 persoane.

Traseu: Lunca Priporului-Valea Lupului (traseu 1), Crasna-Lacul de acumulare Siriu (traseu 2)
Lungimea traseului: 14 km, 9 km
Dificultate: ww1,2,3
Durata programului: 3-4 ore
Perioadă: aprilie-septembrie
Acces: cu automobil pe DN 10 de la Brasov sau Buzau
Dificultate : grad 2 cu 3, nu este un traseu pentru începători.

www.romaniapeaperepezi.ro

Vrem 4 anotimpuri

România verde

România Verde-proiect finanțat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa Prioritara 5 – Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, Domeniul Major de Intervenție 5.3. Promovarea potențialului turistic și crearea infrastructurii necesare în scopul creșterii atractivității României ca destinație turistică, Operaţiunea „Dezvoltarea și consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice și a activităților de marketing specifice”.

Proiectul își propune promovarea a nouă grădini botanice de pe teritoriul României, adevărate oaze de verdeață ce își așteaptă vizitatorii.

www.romaniaeverde.ro

Cavaler în țata mea

Cavaler în țara mea-proiect finanțat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa Prioritara 5 – Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, Domeniul Major de Intervenție 5.3.

Promovarea potențialului turistic și crearea infrastructurii necesare în scopul creșterii atractivității României ca destinație turistică, Operaţiunea „Dezvoltarea și consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice și a activităților de marketing specifice”. Proiect derulat pe parcursul a 16 luni, își propune promovarea unei pagini mai puțin cunoscute din istoria țării noastre: 22 de cetăți de pe teritoriul mai multor județe din țară.

www.cavalerintaramea.ro